|
| Autor |
Mesaj |
|
nr. 150
|
Subiectul mesajului: Re: invataamant Scris: Joi 19 Mar, 2009 11:36 pm |
|
 |
| Membru |
 |
Membru din: Sâm 14 Feb, 2009 5:06 pm Mesaje: 156 Locaţie: a fost odata un scaun...
|
_________________ Nu rad neintrebat.
|
|
| Sus |
|
 |
|
ekkakon
|
Subiectul mesajului: Re: invataamant Scris: Joi 19 Mar, 2009 11:47 pm |
|
 |
| Site Admin |
 |
Membru din: Mar 03 Feb, 2009 12:14 am Mesaje: 450 Locaţie: Baia Mare
|
|
| Sus |
|
 |
|
TulipeNoire
|
Subiectul mesajului: Re: invataamant Scris: Vin 10 Apr, 2009 7:15 pm |
|
 |
| Membru |
 |
Membru din: Joi 09 Apr, 2009 10:18 pm Mesaje: 276 Locaţie: Bucuresti
|
|
Eu cred ca dascalii, asa cum le place lor sa fie numiti, sunt una dintre cele mai umilite categorii profesionale. Se lasa calcati in picioare de catre prea multa lume, incepand cu piciul de la gradinita, progenitura vreunui interlop si pana la liderii lor sindicali. Ati observat ca multi dintre acestia sunt lideri de sindicat de prin anii '90? astia or fi alesi pe viata?! Mor de indignare cand ii vad cum se inghesuie la pomenile lui Vanghelie, cum se lasa manipulati in campaniile electorale
_________________ "Nu-mi dati sfaturi.Stiu sa gresesc si singur(a)!".I.K.
|
|
| Sus |
|
 |
|
Ianos
|
Subiectul mesajului: Re: invataamant Scris: Sâm 11 Apr, 2009 1:49 am |
|
 |
| Site Admin |
 |
Membru din: Mie 04 Feb, 2009 8:43 pm Mesaje: 290 Locaţie: Italy ( Sicilia )
|
Dragilor e clar fara dubii ,sistemul de educatie din Romania e ,,varza,, Dar ne-am pus noi problema de ce este asa , macar ptr o secunda ? In linii mari c-am asa sta treaba : X, ca profesor nusi permite ca odrasla lui y, sai comenteze sau sa-i deranjeze ora ,drept urmare ea masurile ce le crede de cuvinta . Parintele lui ,,y, este un mare boos, si la aflarea vestii ea atitudine cu relatii , bani si pile ptr ca doar i se pateaza imaginea ! Profesorul ,,x,, este santajat , momit, sau chiar mituit si accepta situatia. Ca apoi la urma urmelor din toate astea , atunci cand este mai grav , ca scapa de fiecare data situatie de sub control este prea tarziu de a se mai face ceva ! P.S Trag un mare semn de alarma la faptul sa ne fereasca dumnezeu sa se intample si la noi cea ce sa intamplat acum nu de mult in Germania ( unde un elev al unei scoli a mitralierat mai multi colegi de ai lui ) , asta este o realityate cruda de acum recent , insa sunt zeci si zeci de cazuri din diferite colturi ale lumii.
_________________ O mica picatura intr-un imens ocean numit ,,omenire,,
|
|
| Sus |
|
 |
|
con
|
Subiectul mesajului: Re: invataamant Scris: Vin 05 Mar, 2010 2:25 pm |
|
 |
| Membru |
|
Sunt c.d. care dupa ce ies la pensie fugaresc elevii de la sc. unde au mancat o paine zeci de ani.Motivul e simplu:colegii sa ramana fara copii. Sunt c.d.care se ocupa cu politica ,cu afaceri,iar la sc. vin in mare graba,ca pentru o pauza de cafea,dar cand sunt evaluate refuza sa lase locul liber avand un punctaj de 40 puncte fata de 76 puncte,cum am eu,care muncesc zi lumina pt. sc. Bine a spus un prof. universitar,ca din inv. ar trebui sa dispara 70 la suta. Greul il ducem noi,care am muncit toata viata,din primul an de sc. 
|
|
| Sus |
|
 |
|
nr. 150
|
Subiectul mesajului: Re: invataamant Scris: Vin 05 Mar, 2010 3:54 pm |
|
 |
| Membru |
 |
Membru din: Sâm 14 Feb, 2009 5:06 pm Mesaje: 156 Locaţie: a fost odata un scaun...
|
Daca e sa privesc situatia invatamantului dpv al unui om de afaceri, vad problema in felul urmator: invatamantul reprezinta o investitie pe termen lung, ceea ce presupune elaborarea unui plan foarte amanuntit si de profunzime si, cel mai important, trebuie ca indiferent cine vine la guvernare sa se tina de el. La noi se face total pe dos. Pe langa faptul ca privim neputinciosi la o defecatie de reforme de suprafata si puerile, in loc sa se spuna "avem un plan prost, hai sa-l facem mai performant" se inlocuieste cu un alt plan prost care nu da roade si este la randul lui inlocuit cu un altul si tot asa. Reforma invatamantului o vad incepand direct din maruntaiele acestuia si anume de la sistemul de pregatire al viitoarelor cadre didactice. Personal am avut parte de trei profesori extraordinari la facultate: domnii Cioca, Bus (a se citi cu sh-diacriticile astea) si Bonea. Am invatat foarte mult despre ce inseamna a fi profesor si despre cum trebuie sa fie un profesor. Le raman profun indatorat si am tot respectul pentru ei. Intors la "moldovenii mei" nu numai ca am fost strivit din toate partile de idioti atat cadre didactice cat si inspectori (nu toti, atentie, dar muuulti) am si observat ca se ignora cu totala lipsa de rusine principalul lucru in procesul educativ: comunicarea dintre prof si elev. Asta am observat-o atat pe teren cat si la modul de corectare a tezelor de titularizare. Dintre oamenii de scos in evidenta ce i-am intalnit aici numesc pe doi. La polul pozitiv este doamna directoare Dungeanu, un om extraordinar ce stie sa imbine la perfectie calitatea de a fi om cu statul de director. La polul opus este directoarea S.R., profa de romana, care este pur si simplu isterica incalcand orice conduita morala si distrugand in plina scoala cu elevi, parinti si alte cadre didactice in jur o calitate de baza a profesorului: autoritatea didactica. Practic urla ca ultima isterica. Stiu ca in scrierile mele obisnuiesc sa folosesc diverse figuri de stil, dar de data asta nu am facut decat sa relatez purul adevar. Si cand ma gandesc ca am cazut de vreo doua ori victima problemelor ei psihice din niste motive ce practic nu erau decat in mintea ei cariata... O alta reforma majora o vad in examenele de titularizare care pun accentul excesiv pe cumulul de informatii si deloc pe aptitudinea de a fi dascal. Pentru a afla unde ma situez, eu iau intotdeauna in calcul extremele. Iata, la ce ma refer: un om cu un bagaj foarte mare de cunostinte intr-un domeniu, un savant sa zicem, poate sa inventeze sau sa descopere ceva ce se considera a fi imposibil, insa cand il pui in fata unor elevi nu poate sa intre in mintea copiilor pentru a sti cum sa le explice anumite principii incat ei sa le inteleaga, ba chiar mai mult, cum sa-si gestioneze discursul didactic pentru ca ei sa nu se plictiseasca. La cealalta extrema vad un om cu un cumul de informatii putin sub medie, insa care are un har deosebit in a face elevii sa-l asculte si sa le induca placerea de a studia. Stiti bine ca un profesor plictisitor ori la care se simte ca vine la scoala mereu sictirit, nu te imbie nicidecum la a iubi respectiva materie sau cel putin sa fii catusi de putin interesat, pe cand la un profesor deschis la minte, cu harul de a fi cadru didactic, se invata fara eforturi prea mari. Cam asta as avea de zis in linii mari, iar peste toate astea, foarte importanta este renumeratia. Invatamantul romanesc a ajuns in penibila situatie in care profesorilor li se da pomana o data pe an cate 100 euro pentru a-si cumpara carti, iar pentru a fi mojicia mai mare, cartile trebuie cumparate cu factura pe care data de achizitie sa fie in curs de o saptamana de la primirea banilor. Stiti cu siguranta ca o carte buna cand apare in librarii trebuie sa o cumperi pana nu se vinde. Nu te asteapta pe rafturi pana primesti pomana ca un cersetor. Ce sa mai zic de studii? Am master si e fix gaura din centrul marginilor. Nu are nici o relevanta. Cu 800 ron salar simteam ca turbez cand o femeie de servici de la un service auto avea 1000 ron (pe vremea aceea eu aveam 700) plus bonuri de masa si se plangea de numa ca e mult prea mic salariul. Eu ca profesor in loc sa-mi permit fara eforturi sa-mi cumpar haine (nu de firma sau alte mofturi) pentru a servi drept exemplu elevilor si sa-mi cumpar cartile de care am nevoie, ajung la sfarsit de luna sa-mi caut buzunarele de monezi ca sa-mi mai cumpar un ou si doi cartofi ca sa mananc, dupa ce platesc taxele si impozitele ce le are fiecare de platit. Apai stiti ce? Mai dati-o-n cenzura cenzurii ei de treaba. Vrem performanta si ca lucrurile sa mearga bine in tara asta fara educatie? Aici ar trebui de scris cateva pagini pentru a defini si a revela amploarea conceptului de educatie pentru a fi sigur ca m-am facut inteles in totalitate dar pur si simplu nu am chef ca e prea mult si nu am de gand sa devin in momentul asta un teoretician. PS: sper ca nu am folosit toata hartia sitului. 
_________________ Nu rad neintrebat.
|
|
| Sus |
|
 |
|
con
|
Subiectul mesajului: Re: Invatamant Scris: Joi 11 Mar, 2010 6:32 pm |
|
 |
| Membru |
|
Observ ca invatamantul nu prea intereseaza multa lume sau nu-i cunosc secretele, decat cei care sunt in sistem. In conducerea sistemului ar trebui sa ajunga cadre care au fost foarte bune din timpul vietii de scolar,care au trecut cu succes de la prima treapta pana la cea mai inalta(prescolar,scolar,gimnazial,liceal,universitar).Intr-adevar trebuie un timp cam lung. Suntem in vremea hartiilor,a pilelor,chiar la nivel de inspectorate. 
|
|
| Sus |
|
 |
|
TulipeNoire
|
Subiectul mesajului: Re: Invatamant Scris: Vin 12 Mar, 2010 3:21 pm |
|
 |
| Membru |
 |
|
Pe mine ma intereseaza sistemul de invatamant in calitate de beneficiar , parinte de elev. Si mi se pare ca este varza acest sistem. Pot sa declar, sper sa nu citeasca vreodata copilul pe aici, am avut un copil supradotat in primele clase , cu documente, evaluari, acte-n regula si hai sa nu spun mi l-a tampit, da' nici vreun bine nu i-a facut acest sistem. Merge la scoala in virtutea inertiei, asa, de mila-de sila. Sunt foarte putine obiectele la care invata pentru ca ii place materia respectiva, pe locul doi ar fi de dragul profesorului, si trei ca n-are incotro. Invatamantul romanesc este perimat ca naiba. Eu i-as scoate la pensie pe unii profesori la cel mult 40 de ani. Cand il vezi ca abia-si taraie hoitul si ca este satul de viata, ca nu stie sa lege doua vorbe sub pretext ca el este profesor de istorie si nu tre' sa stie limba romana, iti vine sa-i dai 200 de pumni in cap de-a dreptul. Subfinantarea-i basca. Daca vreti, va mai spun. 
|
|
| Sus |
|
 |
|
con
|
Subiectul mesajului: Re: Invatamant Scris: Dum 14 Mar, 2010 12:55 am |
|
 |
| Membru |
|
Ai dreptate.Criminalul natiei este cadrul didactic pentru ca de el depinde sanatatea psihica a copilului si a viitorului om.Acest lucru reiese din calitatile de psiho-pedagog pe care le ai sau nu,mai mult nu in ultimii ani. Este o politica veche(mai putina inteligenta,mai multa supunere). Sunt c.d.cu experienta,adevarati pedagogi,care isi fac misiunea cu daruire,cu multa energie,care nu obosesc.Intr-adevar,putine.Depinde de ceea ce ti-ai dorit sa devii cand ajungi <mare>. Unii dintre cei tineri sunt mult mai obositi,fara chef,pentru ca au trecut prin examene cu bani,cu... In orice meserie trebuie sa fii f.b.pregatit si sa-ti placa ceea ce faci.Este regula de aur,este cheia succesului. FAMILIA ramane nucleul societatii.Meritul familiei in formarea copilului este de 80 la suta. 
|
|
| Sus |
|
 |
|
TulipeNoire
|
Subiectul mesajului: Re: Invatamant Scris: Lun 15 Mar, 2010 2:37 pm |
|
 |
| Membru |
 |
|
con scrie: Unii dintre cei tineri sunt mult mai obositi,fara chef,pentru ca au trecut prin examene cu bani,cu... In orice meserie trebuie sa fii f.b.pregatit si sa-ti placa ceea ce faci.Este regula de aur,este cheia succesului. FAMILIA ramane nucleul societatii.Meritul familiei in formarea copilului este de 80 la suta.  Credeam ca profesorii tineri fac de placere aceasta meserie 
|
|
| Sus |
|
 |